Naked Society

I samarbejdet mellem Naked Society og itmv har det været  hensigten at skabe en forståelse og kommunikativ tilgang mellem de kulturelle forskelle, der er i nordisk design og andre kulturers  design, som f.eks farveholdninger og materialer.
Formålet har været at få deltagerne i itmv til at se på et produkt med andre og nye øjne og derved opdage de muligheder, der kan være i bla at genbruge tekstiler.
For designeren Alexandre Høeg har udfordringen været bla at formulere sine tanker om genbrug og miljø via en kulturel og æstetisk forståelse. Pga sprogbarrieren, er den visuelle læring derfor et vigtigt redskab, når der kommunikeres omkring design og håndværk.
I designprocessen, har det været at tænke ud af boksen og erfare at fusionen mellem det verbale og visuelle skaber det bedste resultat, idet æstetik er en grundlæggende udfordring og smag er baseret på kultur.
Da Naked Society kontaktede itmv, for at opstarte dette projekt, afholdt designer Alexandre Høeg en  række spændende workshops i Ishøj med deltagerne. Dette for at at skabe en proces, der både indeholdt deltagernes kunsthåndværksmæssige evner og samtidig redesignede og upcyclede, de kasserede denimjeans Naked Society havde indsamlet.
Udgangspunktet var at skabe nogle prototyper på enkelte design og livsstils produkter, som havde et nordisk og æstetisk islæt.
Denne proces var ikke helt enkelt og i første omgang var det en udfordrende proces at kombinere de fine håndværk med de kraftige og grove denim produkter.
Men langsomt som i alle designprocesser begyndte samarbejdet med deltagerne at tage form.

Som beskrevet var dette for deltagerne i Ishøj, en proces der var svær, idet de ofte sidder med disse meget fine og delikate håndværk, som hurtigt giver indblik i og en fornemmelse af hvordan det endelige produkt kommer til at udforme sig. I dette tilfælde var det svært for deltagerne at forstå, hvad det egentligt var de arbejdede med og hvad der skulle komme ud af deres arbejde. Dette var for dem ganske abstrakt  – indtil de så det endelige resultat, som tydeligt imponerede dem og gjorde dem stolte.

Endnu et element som spillede ind og også vanskeliggjorde processen, var at flere af deltagernes bla har problemer med slidgigt og det derfor kunne være hårdt at klippe de lange strimler i det meget kraftige jeans materiale. Men også her har Alexandra fundet en løsning, idet der vil blive indkøbt elektriske sakse, så der tages hensyn til den tungere del af udarbejdelsen.
I ITMV er vi meget glade og stolte over det rigtige gode produkter som Naked Society har fundet frem til og Hatice som var med til at hækle de mange strimler sammen siger: ”Det var rigtig svært og hårdt for fingrene at sidde med de meget tykke strimler; men det var sjovt at se det færdige resultat.”

I Tråd med Verden og Naked Society
Skrevet af Regitze Nehman, Underviser på Kea, 10. februar

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop